Karórák • Óra Webshop /  ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 Letöltések:  1-es számú melléklet - Nyomtatvány az áru visszaküldéséhez     |      2-es számú melléklet - Nyomtatvány az áru cseréjére    


 

Általános tudnivalók


Jelen szabályzat a www.proKarorak.hu webáruház internetes értékesítésére vonatkozó vásárlási feltételeket, valamint a vásárlással létrejövő szerződés fontos szabályait tartalmazza.

www.proKarorak.hu internetes webáruház magyarországi címe : proKarórák.hu, 2500 Esztergom, Simor J. utca 69, üzemeltetője egy nemzetközi vállalat, mely Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában tevékenykedik : HODINKY SK, s. r. o., székhelye: Mostová 3, 034 01  Rózsahegy (Ružomberok), adóazonosító szám: 30399554-2-51, bejegyezve a Zsolnai (Žilina) Járási bíróság Cégjegyzékében, Részleg: Sro, Betét szám: 56258/L.

Jelen Általános Szerződési Feltételek az eladó és a vele szerződéses kapcsolatba lépő Vásárló között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Kereskedő fenntartja a jogot, hogy előzetes egyeztetés és értesítés nélkül módosítsa az Általános Szerződési Feltételeket. A módosítások nem térhetnek el a jogszabályi előírásoktól, és nem vonatkozhatnak a folyamatban vagy teljesítés alatt lévő megrendelésekre. Megrendelés előtt, kérjük, olvassa el figyelmesen szerződési feltételeinket. Az ÁSZF az Európai Unió vonatkozó előírásainak, valamint az 1997. évi CLV. Fogyasztóvédelemről szóló törvény figyelembevételével készült, és megfelel az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokra vonatkozó 2001. évi CVIII. Törvényben, továbbá a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet előírásainak.

Kereskedő kötelezettséget vállal arra vonatkozóan, hogy minden megrendelést a tőle elvárható legnagyobb körültekintéssel, odafigyeléssel kezel és teljesít. Megrendelő kötelezettséget vállal arra vonatkozóan, hogy a megrendelt terméket átveszi, és annak vételárát megfizeti.


Adatvédelem

www.proKarorak.hu webáruházban a vásárlás regisztrációhoz kötött, melynek során a megrendelés teljesítése érdekében személyes adatok megadására, vállalkozók esetében a cégi adatok megadására is szükség van.

A Felhasználó a megrendelés elküldésével hozzájárulását adja ahhoz, hogy a proKarórák.hu webáruház a megadott személyes adatokat a jelen szabályzatban meghatározott módon kezelje. A kezelés alatt az üzemeltető az adatok összegyűjtését, rendszerezését és tárolását érti. Azokat semmilyen körülmények között nem módosítja, és nem hozza nyilvánosságra. Felhasználó bármikor kérheti a rá vonatkozó személyes adatok törlését. Az adatok a törlés kérvény beérkezését követő 15napon belül törlésre kerülnek.

A Felhasználókról tárolt személyes adatokat (beleértve az e-mail címet is) az üzemeltető harmadik fél számára nem szolgáltatja ki. Kivételt képez ez alól, hogy Szolgáltató a Felhasználó személyes adatait a webáruházban történő vásárlás teljesítéséhez szállító partnerei számára átadja.

Felhasználónak joga van frissíteni a személyes adatait online rendszerben a proKarórák.hu webáruház oldalán bejelentkezése után.


Árak:

A proKarórák.hu webáruházában a termékek általános forgalmi adót tartalmazó bruttó vételára kerül feltüntetésre. Akciós árak a megjelölt termékekre  készlet erejéig érvényesek , ha ez nem másképpen van feltüntetve.


Szállítási feltételek, határidők és költségek

Az órákat a GLS futárszolgálat által szállítjuk ki. Kézbesítésre az áru elküldésétől követő munkanapon kerül sor.

Az áru szállítása 9990 Ft feletti rendelésnél INGYENES !

Amennyiben a megrendelt termék nem található a raktáron, annak szállítási határideje általában 2-5 munkanap. Hosszabb várakozási idő esetén a vevőt azonnal értesítjük.

A terméket, mely a „raktáron“ szóval van jelölve még a megrendelés beérkezése napján postázzuk (megrendelések melyek 15:00 óráig érkeztek meg).

 

Szállítási árak :

Szállítási díj 790 Ft.

9990 Ft feletti vásárlásakor a szállítás INGYENES


Fizetési módok

A vásárló közvetkező képen fizethet :

Utánvétel - a vevő az áru átvételénél fizet

Banki utalás – a megrendelés elküldése után a vevő e-mailben megkapja a banki átutaláshoz szükséges adatokat. A termék kiszállítására azonnal a megrendelés ellenértékének a kereskedő bankszámlájára történő beérkezését követően kerül sor ( munkanapokon ).

Bankkártyás fizetés  a megrendelés elküldése után a vásárló át lesz irányítva a bank biztonságos csatornájára, ahol beírja a szükséges adatokat. Ha minden rendben van a tranzakció azonnal megtörténik.


Megrendelés törlése és az áru visszaküldése

A vevő a megrendelést törölheti legkésőbb az áru feladásáig, mégpedig e-mailben az info@prokarorak.hu címen vagy telefonon a 06 31 314 3400 telefonszámon. A megrendelés törléséhez szükséges megadni a megrendelő nevét és a megrendelés számát.

Ha az áru nincs a raktáron és a kereskedő nem tudja bebiztosítani az elküldését a vásárlási feltételekben megadott időben , vagy ha nem tudja bebiztosítani olyan árban, amely a proKarórak.hu weboldalon van feltüntetve, a vevő jogosult törölni megrendelését , ha az eladóval nem egyeznek meg másképpen.

Ha a vevő már kifizette a törölt rendelést, vagy egy részét, ez az összeg a rendelés törlésétől való 7 napon belül visszafizetésre kerül, banki átutalással a vevővel megadott bankszámlára.

Vásárló a termék átvételének napját követő naptól számítva, a fogyasztó és a vállalkozás közötti részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) sz. Kormányrendelet alapján, 14 napon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ezen felül, a törvényi határidő meghosszabbításával lehetőséget adunk az áru visszaküldésére, egészen 12 hónapig (ugyanolyan feltételek mellett, mint a törvényes 14 napos határidőnél). A vásárló jogosult ezen időn belül a termék átvétele után kicsomagolni azt, kipróbálni úgy, mintha hagyományos boltban vásárolta volna, mégpedig olyan mértékben, amelyből meg tudja állapítani az áru működését és jellegét. Vásárló felel a termék bármilyen értékcsökkenéséért.

Ha a megrendelt terméket vissza szeretné küldeni, tegye ezt meg az előző bekezdésben meghatározott határidőn belül, mégpedig úgy, hogy kitölti az 1-es számú melléklet - Nyomtatvány az áru visszaküldéséhez nyomtatványt, elküldi azt az info@prokarorak.hu e-mail címre, és a terméket eredeti csomagolásban, minden tartozékával együtt, postai úton (NEM FUTÁRSZOLGÁLATTAL) ajánlott levél, illetve csomag formájában visszaküldi a címünkre. Csomagolja hozzá a számla másolatát és csatolja hozzá a kitöltött nyomtatványt az elállásról, melyben feltünteti a számlaszámot is, ahova a termék árát vissza tudjuk utalni.

A futárszolgálatok által küldött csomagokat nem áll módunkban átvenni! Utánvétellel küldött csomagokat nem veszünk át!

Pénzvisszafizetés 15 napon belül történik meg olyan formában, amely a kísérő levélben kérelmezve volt, ha nem egyeznek meg az eladóval másképpen.

Abban az esetben, ha a vevő él az elállási jogával és az eladónak olyan árut küld vissza, mely használt, vagy sérült volt, vagy hiányzik valamelyik tartozéka, az eladó csak azt az árat fizeti vissza, mely csökkentve van az áru értékének 1% - ával minden nap használatért és a javítás költségével, mely szükséges volt ahhoz hogy az áru visszakerüljön eredeti állapotába.

A proKarorak.hu webáruházban 12 hónapos határidő áll rendelkezésre az áru cseréjére. Ez a határidő minden olyan vásárlóra vonatkozik, aki a karórát vagy ékszert ajándékként vásárolta. Abban az esetben, ha a termék nem felelt meg az elvárásoknak, 12 hónapos határidőn belül becseréljük egy másik termékre. A csereterméknek nem lehet alacsonyabb értéke, mint az eredetileg vásárolt terméké volt.

A 12 hónapos határidőben cserére szánt terméket eredeti állapotban kell visszaküldeni, nem lehet használt, és nem mutathatja az elhasználódás jeleit. Ha a megrendelt árut ki szeretné cserélni, tegye ezt meg az előző bekezdésben meghatározott határidőn belül, mégpedig úgy, hogy a terméket eredeti csomagolásban, minden tartozékával együtt, postai úton (NEM FUTÁRSZOLGÁLATTAL) ajánlott levél, illetve csomag formájában visszaküldi a címünkre. Csomagolja hozzá a számla másolatát és csatolja hozzá a kitöltött 2-es számú melléklet - Nyomtatvány az áru cseréjére nyomtatványt, melyben feltünteti az újonnan kiválasztott terméket.

Cím az áru visszaküldésére :
proKarórák.hu
2500 Esztergom
Simor J. utca 69

Jótállás és szavatosság

Jótállási idő

A proKarórák.hu üzemeltetője a webáruházban vásárolt összes termékre 24 hónapos jótállást ad. CITIZEN karórák esetében a jótállás 60 hónap. A jótállási határidő a fogyasztó részére történő átadás napjával kezdődik.

Jótállási igény

Jótállási igényét tudassa velünk a proKarórák.hu email címen. Mihamarabb válaszolunk a jótállási igénye menetéről. A jótállási igényről azonnal határozunk, bonyolultabb esetekben 3 munkanapon belül. Megindokolt esetekben az árut az adott márka hivatalos szervizébe küldjük. Törekszünk arra, hogy a javítást, illetve cserét minél gyorsabban elvégezzük, legkésőbb 30 napon belül az áru átvételétől számítva. Ha 30 napon belül nem tudjuk teljesíteni a reklamációt , vásárlónak joga van elállni a vásárlástól és kérni a pénz visszaküldését vagy cserét egy másik termékre.

Az árut postai úton, ajálnott levél, illetve csomag formájában küldje, ne futárszolgálottal! Az árut ne küldje utánvétellel !

A jótállási igényét a jótállási jeggyel és kísérő levéllel küldje, melyben leírja a hibát, megrendelés számát és elérhetőségét.

A jótállási igénye eredményéről szóló nyilatkozatot mellékeljük a visszaküldött szállítmányban. Bonyolultabb esetekben személyen értesítjük telefonon és felkínáljuk az Ön részére a lehető legmegfelelőbb megoldást.

Garancia

A karórát védje meg : ütéstől, eséstől, rezgésektől, hirtelen hőmérséklet változásoktól, kémiai anyagoktól, mágnestől, víztől abban az esetben, ha nem vízállóként van jelölve.

Garancia nem vonatkozik a mindennapi használatból adódó kopásra, elhasználódásra. Az első használat előtt a vásárló köteles elolvasni a használati utasítást és a jótállási feltételeket. A garancia nem vonatkozik a szakszerűtlen használatból adódó hibákra.

Cím a reklamációk küldésére:
proKarórák.hu
2500 Esztergom
Simor J. utca 69
info@prokarorak.hu
06 31 314 3400

Telefonos elérhetőség : HÉTFŐTŐL - PÉNTEKIG 9.00 – 17.00