Karórák • Óra Webshop /  Óra szótár

Óra szótár

12/24 órás formátum

Az időkijelzés két módja közül lehet választani, a 12- vagy a 24-órás formátum közül. Például 3:45 vagy 15:45.

24-órás számlap

A kis számlap 24-órás formátumban mutatja az időt. Például: a fő mutató 3 órát mutat, és a kis számlap a 15-re mutat, ez azt jelenti, hogy délután 3 óra van.

3D iránytű

A hagyományos iránytűnél fontos, hogy vízszintesen tartsuk mérés közben , a Suunto 3D iránytű kompenzálja, lehetővé teszi, hogy függetlenül az óra szögétől a csuklón pontosan tudjuk az irányokat.

3 multi riasztó

Három független multifunkcionális riasztó. Mindet közülük a következőképpen lehet beállítani:
1. beállítás mindennapi általános riasztónak–minden nap ismétlődik a megadott időben
2. beállítás az év egy bizonyos napjára–például születésnap, névnap
3. mint havi riasztás – beállítás a hónap egy bizonyos napjára. A riasztó például minden hónap 10. napján fog megszólalni.
4. egy bizonyos hónap minden napjára – a riasztó például januárban fog minden nap megszólalni. 

5 db heti riasztás

5 napi riasztás beállításának lehetősége. Mindet közülük a következőképpen lehet beállítani:
1. beállítás mindennapi szokásos riasztónak – minden nap ismétlődik a megadott időben
2. riasztás beállítása csak munkanapokra hétfőtől - péntekig
3. riasztás beállítása csak hétvégére.

5 multi riasztó

Ez a modell 5 független riasztóval rendelkezik. Mindet közülük a következőképpen lehet beállítani:
1. beállítás mindennapi általánosriasztónak – minden nap ismétlődik a megadott időben
2. beállítás az év egy bizonyos napjára – például születésnap, névnap
3. mint havi riasztás – beállítás a hónap egy bizonyos napjára. A riasztó például minden hónap 10. napján fog megszólalni.
4. egy bizonyos hónap minden napjára – a riasztó például januárban fog minden nap megszólalni.

A dagály és apály grafikonjai

Az óra kijelzőjén egy egyszerű grafikon segítségével a dagály és apály aktuális állapota van ábrázolva. Ezen ábrázolás a hold aktuális fázisából indul ki. Azon terület földrajzi szélességének és hosszúságának megadásával, ahol épp tartózkodik, könnyen megtudhatja az aktuális állapotot.  

Ajándékcsomag

Az órák ajándékkal együtt vannak küldve, leggyakrabban pót-, cserélhető óraszíjjal vagy karkötővel.

Alacsony hőmérséklettel szembeni ellenállósság

Az óra szerkezete biztosítja annak problémamentes funkcionalitását -10 °C hőmérsékletig is.

a mutatók és az órajelzések megvilágítása trítium gázzal

Az órajelzésekben és a mutatókban trítium gázzal töltött ampullák vannak elhelyezve. A trítium bomlása az ampullákban bebiztosítja az órajelzések és mutatók egyenleges, hosszú időtartamú  világítását anélkül, hogy az órát nappali fénnyel kellene tölteni.

Átlagos sebesség mérése

Elég azon távolságot megadni, melyet el szeretne érni, és elindítani a stopperórát. A mért szakasz végén a stopperórát megállítja, és a kijelzőn megjelenik az átlagos sebesség, mellyel ezen távolságot teljesítette. 

Automatikus EL alulvilágítás

Az EL panel alulvilágítja az óra számlapját, és ezzel annak könnyű olvashatóságát biztosítja be. Az auto funkció a számlap alulvilágítását biztosítja az óra archoz való fordítása után. Az órában szenzor található, mely 45 fokos dőlésnél aktiválódik, és alulvilágítja az óra számlapját. Ezen funkciót egyszerűen be- vagy kikapcsolhatja. Az automatikus szenzor kikapcsolása esetén az alulvilágítást a gomb egyszerű megnyomásával indítja el. 

Automatikus LED dióda

Az óra elülső oldalának megvilágítása diódával (LED) van biztosítva. Az auto funkció a dióda automatikus kapcsolását biztosítja az óra archoz való fordítása után. Az órában szenzor található, mely 45 fokos dőlésnél aktiválódik, és kapcsolja a diódát. Ezen funkciót be- vagy kikapcsolhatja. Az automatikus szenzor kikapcsolása esetén a megvilágítást a gomb egyszerű megnyomásával indítja el. 

Az elem állapotának indikátora

Ezen funkció többnyire a szolárisan táplált órákban található. Az elem feltöltöttségének állapotát mutatja. Abban az esetben, hogy az indikátor alacsony szintet mutat, elég az órát kitenni a napra. 

Barométer (260 / 1.100 hPa)

A speciális szenzor méri a levegő nyomását és a lemért értékeket az óra kijelzőjén mutatja. A mérési terjedelem 260/1000 hPa. Az ábrázolási egység 1 hPa. A kijelzőn az atmoszférikus nyomást grafikon is mutatja. A grafikonban a változások rendszeres intervallumokban automatikusan vannak jegyezve. A grafikon változásai alapján könnyen meg tudja állapítani az időjárás változását.

Beállítás telefon segítségével

Az Ön telefonjában található CASIO alkalmazás segítségével be tudja állítani a világidőt, ébresztőórát, időzítőt, és más gyakran használt funkciót anélkül, hogy az órán található gombokat használná. A beállítások azonnal az órába vannak küldve. 

Beépített GPS

Az óra beépített GPS navigációval rendelkezik.

Beépített nedvességmérő

Az órába érzékelő van beépítve, mely méri az aktuális nedvességet.

bináris óra

Az órán világító LED-ek jelenítik meg az időt.

bináris óra dátummal

Az órán világító LED-ek jelenítik meg az időt és dátumot.

bluetooth 4.0 kapcsolat

Az óra bluetooth kapcsolaton keresztül kompatibilis a következő telefonokkal : - iPhone 4s ,5, 5c, 5s ; Samsung Galaxy Note 3 (>Android 4.2.2); Samsung Galaxy S4 (>Android 4.2.2); Samsung Galaxy S5 (>Android 4.4)

bluetooth 4.0 kapcsolat

Az óra bluetooth kapcsolaton keresztül kompatibilis a következő telefonokkal : - iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6, 6 plus, 6s, 6s plus; Samsung Galaxy Note 3, Note 4 , Note 5, Note Edge; Samsung Galaxy S4 (>Android 4.2.2); Samsung Galaxy S5 (>Android 4.4); Samsung Galaxy S5 Active, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge +

bluetooth 4.0 kapcsolat

Az óra bluetooth kapcsolaton keresztül kompatibilis a következő telefonokkal : - iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6, 6 plus, 6s, 6s plus, SE; Samsung Galaxy Note 3, Note 4 , Note 5, Note Edge; Samsung Galaxy S4 (>Android 4.3); Samsung Galaxy S5 (>Android 4.4); Samsung Galaxy S5 Active, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge +, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy A8, Samsung Galaxy Note Edge; Huawei P9; Sony Xperia X Performance

bluetooth 4.0 kapcsolat

Az óra bluetooth kapcsolaton keresztül kompatibilis a következő telefonokkal : - iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6, 6 plus, 6s, 6s plus, SE; Samsung Galaxy Note 3, Note 4 , Note 5, Note Edge; Samsung Galaxy S4 (>Android 4.3); Samsung Galaxy S5 (>Android 4.4); Samsung Galaxy S5 Active, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge +, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy A8, Samsung Galaxy Note Edge

bluetooth G´mix

Az óra bluetooth kapcsolaton keresztül kompatibilis a G'mix zenei alkalmazással. A dalok kiválasztásához és a hangerő beállításához az oldalsó tekerhető gombot használjuk.
Kompatibilis telefonok : iPhone 6s Plus (iOS 9 to 9.2), iPhone 6s (iOS 9 to 9.2), iPhone 6 Plus (iOS 8.1.3 to 9.2), iPhone 6 (iOS 8.1.3 to 9.2), iPhone 5s (iOS7), iPhone 5c (iOS7), iPhone 5 (iOS7), iPhone 4s (iOS7), Samsung Galaxy S5 (Android 4.4), Galaxy Note3 (Android 4.3 to 4.4) a Galaxy S4 (Android 4.3 to 4.4).

bluetooth gpw 2000 kapcsolat

Az óra bluetoothon keresztül kompatibilis a mobiltelefonnal. Támogatott operációs rendszerek: iOS 10 vagy újabb, Android 6.0 vagy újabb.

bluetooth kapcsolódás IPHONE-nal.

Az óra bluetooth segítségével kapcsolódik az IPHONE-hoz. Bejövő hívás vagy beérkező e-mail esetén csippantással figyelmeztet.

bluetooth sport

Az óra bluetooth kapcsolaton keresztül kompatibilis mobil fitnesz alkalmazásokkal  (Runmeter, Walkmeter, Cyclemeter, Wahoo Fitness, CASIO WATCH+).  Kompatibilis telefonok - iPhone 5s /iPhone 5c/ iPhone 5/ iPhone 4s

BuiltToLast óraház

A BuiltToLast házzal készített Suunto termékek óraháza robusztus, egy darabból álló kompozit házak merev órakerettel. Az anodizált alumínium gyűrű, Black változat estén rozsdamentes acél, és az kristályüveg számlap arra lettek tervezve, hogy ellenálljanak a mechanikai behatásoknak és karcolásoknak.

búvár funkció

Az óra rögzíti a merülés időpontját, mélységét, milyen ideig tartózkodik a víz alatt, stb.

COSC tanúsítvány

A COSC (avagy C.O.S.C) az olyan karórákat jelöli, amelyek teljesítik a legmagasabb pontossági normát. Ezen tanúsítványt elsősorban az automatikusan illetve kézzel felhúzható mechanikus szerkezettel rendelkező órák kapják. Az elismert minősítő hatóság, a COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres - Chronometer Testing Institute) adja ki. A mechanikus kaliber pontos járásának legnagyobb megengedett eltérése -4/+6 másodperc/nap, a quartz szerkezeteknél az elvárt tolerancia ± 0,02 másodperc/nap. A szerkezetek öt különböző helyzetben és más-más hőmérsékleteknél vannak tesztelve. A tanúsítványt minden szerkezet külön kapja meg. Így minden óradarab megkapja az adott tanúsítvány számát és a szerkezet megjelölését.

Dátum –a hét napja

A hét aktuális napjának ábrázolása. A napok rövidítései angol nyelvűek (ritkán megesik, hogy a hét napja németül vagy más nyelven van ábrázolva). 

Dátum –a hónap napja

A hónap aktuális napjának kijelzése 1-től 31-ig.

Dátum - hónap

Az óra kis számlápja az év hónapját ábrázolja. 

Dátum kijelzés több nyelven

A napok megnevezésének több világnyelven való kijelzésének lehetősége. 

Dátum kijelző

Az óra az aktuális dátumot mutatja.

DoubleSecurity DS rendszer

A Certina órák egyedülálló védőrendszere, mely növeli azok ellenállósságát. A védelem 5 ponton alapszik:
1. Zafírüveg – rendkívüli karcállósság
2. A tengelyen található tömítő Ó-gyűrűk – kiemelt védelem a víz ellen
3. Kettő tömítő Ó-gyűrű a koronán – kiemelt védelem a víz ellen
4. Specifikus tömítés a hátsó fedőn – kiemelt védelem a víz ellen
5. Megerősített hátsó fedél - ütésállósság

Duális idő

A fő időn kívül az óra lehetővé teszi egy alternatív idő kijelzését is. Ez olyan személyek részére ideális, melyeknek más időzónában van ismerősük vagy családjuk, és egyszerűen akarják megtudni, hány óra van náluk. 

ébresztő

Az óra ébresztővel van ellátva, melyet különböző időpontokra lehet beállítani. Az aktiválásánál az ébresztő hanggal jelez.

e-data memória

Az órában e-mail és internet címek is tárolhatók.

edzés funkció

edzettségi szint

A megfelelő edzéshez és a fejlődés nyomon követéséhez fontos, hogy tisztában legyen jelenlegi edzettségi szintjével. A Polar Fitness TesztTM gyors és egyszerű módszer a kardiovaszkuláris fittség és az aerob kapacitás mérésére. A tesztet nyugalmi állapotban kell végezni. Eredményeképpen az OwnIndex (Saját Index) nevű értéket kapja. Az OwnIndex a maximális oxigénfelvételhez (VO2max ), az aerob kapacitás gyakran használt méréséhez hasonlítható. Az OwnIndex érték az edzésprogramra és az edzés alatti kalória-felhasználás mérésének pontosságára is hatással van.

EL alulvilágítás

Az EL panel alulvilágítja az óra számlapját és ezzel bebiztosítja a könnyű olvashatóságot. Az alulvilágítást a gomb egyszerű megnyomásával indítja el. 

Ellenáll a mágneses mezőknek

Az óra a konstrukciójának köszönhetőnek ellenáll a mágneseses mezők negatív hatásának.

Előprogramozott naptár

A kijelző az aktuális dátumot mutatja. Elő van programozva, ezért elesik a rövid és hosszú hónap, és a szökőévek beállításának szüksége. Az órák többségében ez a kalendárium egészen 2099 évig van előprogramozva. 

email jelzés

az óra jelzi a beérkezett email-t.

Érintős kijelző

A Tissot T-touch óra egyedülálló technológiája. Az óra funkciói, mint például a stopperóra, iránytű, magasságmérő könnyen kezelhetőek az érintős zafírüveg által. Az üveg ráadásul tükröződéscsökkentett (antireflex) kialakítású, mely eliminálja az üveg csillogását. 

erőnléti edzési program

Polar StrengthTraining erősítő edzés program nagy újítás a konditermi erősítő edzéseknél: segít neked erőedzés közben, hogy optimalizáld az erődet, ami azáltal edz, hogy nézi a szív összehúzódás gyorsaságát, így tudja mikor áll kész tested a következő szériára. Megmutatja neked milyen hosszú a pihenőidőd, így optimálisabban kapod a terheléseket, ami gyorsabb fejlődéshez vezet. Beállítási mozgásokat tudsz letölteni és fejlődésed követni tudod a polarpersonaltrainer.com -on.

Figyelmeztetés dátumra

A funkció konkrét dátum beállítását teszi lehetővé. Annak elérésekor a kijelzőn egy jel jelenik meg, mely figyelmeztetni fogja Önt. Ez ideális a fontos dátumok emlékeztetésére. 

Fly-Back funkció

Funkció, mely speciálisan a pilóták igényeinek volt tervezve. A kronográf (mutatós stopperóra) speciálisan úgy volt tervezve, hogy azt Ön klasszikus módon tudja használni (elindítja, megállítja, kinullázza), de úgy is, mint Fly-Back–et – gombnyomással a kronográf automatikusan újra a nullás pozícióról indul. 
Például:
Elindítja a kronográfot.
Eltelik a mérésre szánt 18 másodperc.
Megnyomja a Fly-Back gombot és a kronográf másodpercmutatója visszaáll az alappozícióba, és automatikusan elindul az új mérés. 

Forgókerék

A kerék lehetővé teszi a riasztók vagy időzítő egyszerű és intuitív beállítását. 

Forgó lünetta

Rövid mért szakaszok könnyű mérésére szolgál, maximum 60 másodpercig. A lünetta a startpozíció beállítására szolgál. Egyszerű elfordítással beállítja a startpozíciót, és a mért időt levonja a lünettáról. 

fusedSpeedTM

A Suunto egy új, szabadalmaztatott technológiát fejlesztett ki a sebesség mérésére FusedSpeed™ néven. A megjelenített sebességi adat egy egyedülálló kombinációja a GPS és a gyorsulás mérő szenzor adatainak. A gyorsulás függvényében szűrik a GPS jeleket, ami folyamatos sebességnél egy sokkal pontosabb mérést, sebességváltozásnál pedig egy sokkal gyorsabb reakciót biztosít.

GPS szinkronizálás

Az óra a két együttműködő technológiának köszönhetően (a GPS és a rádiójel fogadása) egyfolytában pontos időt mutat, függetlenül attól, hogy Ön hol tartózkodik. Abban az esetben, hogy olyan helyen tartózkodik, ahol az óra nem tudja fogadni a rádiójelet, akkor a pontos idő a GPS szatellit segítségével van beállítva. Ezen felül, a GPS szatellittel való kommunikációnak köszönhetően, az óra beállítja az aktuális időzónát és az aktuális nyári időszámítást is. 

Gyémánttal kirakva

Az óra tokja vagy számlapja valódi gyémántokkal van kirakva. Az órán kívül így egy valódi ékszert is szerez. A gyártók többsége a gyémánttal kirakott órákhoz a gyémántok valódiságáról szóló tanúsítványt is csatolja. 

Halászati időzítő

A halászatért/horgászatért rajongó személyek tökéletes segédeszköze. Az óra a holdfázis, a földrajzi szélesség és hosszúság alapján figyelmeztet a halászatra/horgászatra legalkalmasabb időpontra. A halászatra/horgászatra megfelelő időben hal szimbólum jelenik meg a kijelzőn.

Holdfázisok

Ezen funkció a hold aktuális fázisát mutatja. Az aktuális fázis a digitális órákon egy speciális ikon segítségével, az analóg (mutatós) órákon kis számlappal van ábrázolva.

Hőmérő: -10°C / +60°C

A szenzor a hőmérséklet mérését teszi lehetővé -10 °C/+ 60 °C terjedelemben. A hőmérséklet két fajta egységben van mérve, Celsius fokban (°C) és Fahrenheit fokban (°F). A pontossága 0,1 °C vagy 0,2 °F. 

Hőmérő: -20°C / +50°C

A szenzor a hőmérséklet mérését teszi lehetővé -20 °C/+ 50 °C terjedelemben. A hőmérséklet két fajta egységben van mérve, Celsius fokban (°C) és Fahrenheit fokban (°F). A pontossága 1 °C vagy 1 °F.

Hőmérő

Az órába szerelt hőérzékelő a levegő hőmérsékletének meghatározására használható.

időjárás előrejelzés

Az óra a légnyomás változás alapján néhány órára előre mutatja az időjárás előrejelzést.

időkijelzés egy mutatóval

Az időkijelzés egyedi módja egyetlen mutató segítségével, amelyet a történelmi napóra ihletett. A mutatók lecsökkentett száma, eszköz az idő lazább érzékeléséhez és egyúttal hatékonyan leegyszerűsíti a számlap dizájnját. Az egymutatós karóra 12-, illetve 24-órás skálán mutatja az időt, amely keretében a negyed-, illetve az egészórás jelzések lehetnek kiemelve.

Időpont memória - 30

A gomb megnyomásával az aktuális idő és dátum elmentésre kerül a memóriában. Ezen funkció olyan személyek részére ideális, kik a projektjeik, eseményeik, tevékenységük, stb. kezdetéről és végéről szeretnének pontos információkat kapni. A memóriába 30 ilyen bejegyzést lehet elmenteni. 

Időzítő - 1/1 másodperc - 24 óra

Időzítő ismétlési lehetőséggel, maximum 24 óra visszaszámlálási idővel. A mérés terjedelme 1 másodperc. 

Időzítő - 1/1 perc - 100 perc

Időzítő maximum 100 perc visszaszámolt idővel. A mérés terjedelme 1 perc.
Példa: a visszaszámlálást 30 percre állítom be. Ennek eltelte után az óra jelzi a visszaszámolt idő végét. A mérés terjedelme 1 perc. 

Időzítő - 1/1perc - 1 óra

Időzítő maximum 1 óra visszaszámlálással.
Példa: a visszaszámlálást 30 percre állítom be. Ennek eltelte után az óra jelzi a visszaszámolt idő végét.

Időzítő - 1/1perc - 24 óra

Időzítő ismétlés lehetőségével, maximum 24 óra visszaszámlálással.
Példa: a visszaszámlálást 8 órára állítom be. Az óra jelzi az eltelt idő végét és elindul a következő 8-órás intervallum.
Az automatikus ismétlés be-, illetve ki- lehet kapcsolva.

Időzítő 2x – 1/1 másodperc – 100 óra (automatikus ismétléssel)

Egy vagy két időzítő beállításának lehetősége. Az első időzítő beállított idejének eltelte után automatikusan elindul a másik (ha be van állítva). A mérés 1 másodpercre pontos. A mért idő maximális terjedelme 100 óra.

Időzítő

Az óra visszaszámol a megadott időtől egészen nulláig. Ha eléri a nullát, az óra csipog.

INDIGLO EL alulvilágítás

A Timex órák alulvilágítási technológiája. Az EL panel egyenletesen alulvilágítja az óra egész számlapját. A konkurenciával ellentétben a Timex ezen technológiával az analóg (mutatós) órák nagy többségét is szereli. 

integrált GPS

Az integrált GPS karóra a Suunto Ambit készülékekben SiRFstar IV technológiát használ. A vevő (24 csatorna) nagyon magas érzékenységgel bír. Ez segít megtalálni a GPS műholdat és sokkal gyorsabb és egyenletesebb lesz a pillanatnyi pozíció és a sebességkijelzés is.

Iránytű

Az óra iránytűvel van ellátva,melyről leolvasható az északi irány.

Iránytű - digitális

Az órában lévő iránytű mutatja az északot és a többi égtájat. A kijelzőn ezen felül ábrázolja a célhoz való irány fokát 0 – 359 fokig. Az ábrázolás megkülönböztetése/pontossága 1 fok. Az iránytű minden kalandor, turizmust és outdoor kedvelő részére kötelező felszerelés kellene, hogy legyen.

Iránytű - mutatós

Az órában lévő iránytű az északot az iránytű mutatójának segítségével ábrázolja. 

Jacht időzítő

A bekapcsolt jacht időzítőnél az óra minden eltelt perc után csipog egyet. Az utolsó 10 másodpercnél az óra minden másodpercben csipog. Ezen funkciót a jachting kedvelői használják előszeretettel, de felhasználható más sportoknál is, például erőnléti futásnál. A beállítás terjedelme 1-től 10 percig lehetséges.

Kalória mérő funkció

Az óra kiszámolja az elégetett kalóriát torna közben.

korrózióálló

Az óra a titánium tokozásának köszönhetően korrózióálló.

Kosz, por és sár szembeni ellenállósság

Egyedi konstrukció, a gombokon és tokon lévő speciális tömítésekkel kombinálva, biztosítja az óra védelmét a kosz, por és sár előtt. 

külső érzékelő

Az óra vezeték nélkül csatlakozik a külső érzékelőhöz. Az érzékelő továbbítja az órába az aktuális külső hőmérsékletet és a nedvességtartalmat.

LAP memória - 100

A stopperóra által mért teljes időt, a köridőt és részidőt el tudja menteni az óra memóriájába, és ezen feljegyzést visszamenőleg elő tudja hívni. A memóriában 100 ilyen feljegyzést tud elmenteni. 

LAP memória

Az óra tárolni tudja a memóriából újra kikereshető rész és köridőt.

LAP memória - 50

A stopperóra által mért teljes időt, a köridőt és részidőt el tudja menteni az óra memóriájába, és ezen feljegyzést visszamenőleg elő tudja hívni. A memóriában 50 ilyen feljegyzést tud elmenteni. 

LAP memória - 60

A stopperóra által mért teljes időt, a köridőt és részidőt el tudja menteni az óra memóriájába, és ezen feljegyzést visszamenőleg elő tudja hívni. A memóriában 60 ilyen feljegyzést tud elmenteni.

LED dióda

Az óra elülső oldalának megvilágítása diódával (LED) van biztosítva. A megvilágítást a gomb egyszerű megnyomásával lehet elindítani. 

LED indikátor

Az órában lévő LED dióda figyelmeztet a riasztás, időzítő vagy óránkénti jelzés beállított idejének elérésére. A figyelmeztetésnél a LED dióda villogással jelez.

légnyomásmérő

Lépésmérő funkció

Beépített háromtengelyes gyorsulásmérőt kihasználó szenzoros sportfunkció. A lépésszámlálót manuálisan is el lehet indítani, vagy amikor gyaloglást, illetve futást érzékel, automatikusan elindul. A kijelző a lépések összámát és a lépések óránkénti számát ábrázolja, amellett, hogy lehetőségünk van a célérték 1.000-től 50.000 lépésig való beállítására, amely elérését egy hangjelzés kíséri. Az óra számlapja ábrázolja a gyaloglás folyamatát és figyelmeztet az elégtelen aktivitás esetén.

Limitált kiadás

A limitált kiadást az jellemzi, hogy a gyártó az egész világ részére csak bizonyos mennyiségű darabot gyártott le. Magyarországra ezért csak korlátozott mennyiségű darab jut el, legtöbbször nem több, mint 10 – 20 db. Minden egyes darab egyedülálló, szokás szerint azáltal, hogy szám jelölés – sorszám - van belegravírozva. Többnyire speciális, limitált csomagolásban vannak szállítvais.

Luminox fényerő rendszer

Minden Luminox óra apró önálló villogó "gázlámpákat" tartalmaz, melyeket a Swiss Intstitute for Lightning Components Mb-Microtec csúcsintézet gyárt. Ezen lámpák (Borosit kapszulák) finoman be vannak dolgozva a mutatókba, a számlap jeleibe és búvárórák esetén a forgó koszorúba is. A világítóképességük 25 év és 100x élénkebbek, mint a hagyományos órák.

Magasság memória

Az óra lehetővé teszi a magassági pontok bejegyzését. Minden ilyen adat a magasságot, a dátumot, és a bejegyzés idejét tartalmazza. Az órában a mérés alatti maximális és minimális magasság is el van mentve. Így követni tudja milyen magasságban tartózkodott adott időben. 

Magasságmérő

A barometrikus érzékelő bejegyzi az atmoszférikus nyomást, és annak alapján átszámolja a tengerszint feletti magasságot. A magasságmérő a magasságot egészen a tengerszint feletti 10 000 méterig képes mérni.

Mélységmérő

Az óra kiszámolja hogy milyen mélyen tartózkodik a víz alatt.

minute repeater

Multi riasztó

A riasztót a következőképpen lehet beállítani:
1. beállítás mindennapi általános riasztónak – minden nap ismétlődik a megadott időben
2. beállítás az év egy bizonyos napjára – például születésnap, névnap
3. mint havi riasztás – beállítás a hónap egy bizonyos napjára. A riasztó például minden hónap 10. napján fog megszólalni.
4. egy bizonyos hónap minden napjára – a riasztó például januárban fog minden nap megszólalni.

Mutató automatikus korrekciója

Az óra automatikusan minden órában ellenőrzi a mutató alaphelyzetét , és ha szükséges, visszaállítja a helyes helyzetbe. Ezzel kiküszöböli a mutató kibillenését ütés vagy mágneses tér hatása okából.

Napi 3 riasztás

3 független riasztó a fontos eseményekre való figyelmeztetésre. Egészen 3 különböző emlékeztető időt tud beállítani.

Napi 5 riasztás

5 független riasztó a fontos eseményekre való rugalmas emlékeztetésre. Egészen 5 különböző emlékeztető időt tud beállítani.

Napi riasztás

A riasztás minden nap ismétlődik a megadott időben.

Napkelte/napnyugta funkció

Az óra az előre beállított koordináták segítségével kiszámolja a napkelte és napnyugta időpontját.

Nap számláló

A funkció konkrét dátum beállítását teszi lehetővé. E dátum elérésekor a kijelzőn egy jel jelenik meg, mely figyelmeztetni fogja Önt. Ez ideális a fontos dátumok emlékeztetésére.

navigációs lünetta

A lünetta forgatható. A navigációs lünetta segítségével a pilóták kiszámíthatják a sebességet, fogyasztást, vagy a megtett út hosszát.

Neo- kijelző

A mutatók felületén található réteg, mely a fényen való rövid feltöltés után hosszú időre bebiztosítja azok megvilágítását a sötétben. 

Óránkénti jelzés

Amennyiben a funkció be van kapcsolva, akkor az óra minden eltelt órára hangjelzéssel figyelmeztet. 

peak Training Effect

Annak érdekében, hogy a Training Effect (TE) fogalom jobban kifejezze amit jelent, a Suunto átnevezte Peak Training Effect-nek (PTE). A PTE megmutatja egy adott edzés hatását a maximum aerob teljesítményedre és a leghatékonyabban közepes és intenzív edzés esetén használható. A mért érték összefüggésben van az aktuális edzettségi szinteddel, így minél fittebb vagy, annál keményebben kell dolgoznod, hogy egy magasabb PTE értéket érj el.

Perpetual (örök) naptár

Az óra előreprogramozott (perpetual) naptárral van ellátva, mely megkülönbözteti a hosszú és rövid hónapokat, és a szökőéveket. A hosszú és rövid hónapoknál szükségtelenné válik a dátum átállítása. 

Polar Star Training Program

Az alkalmazkodni képes személyre szabott és beépített Polar Star Training Program célként optimális intenzitási szinteket és időtartamokat ad az edzéshez. A karóra egység az egyes edzések után és hetente egyszer visszajelzést ad a teljesítményéről. A program a felhasználói adatok (az edzettségi szint OwnIndex – VO2max lemért értéke alapján ) és a testsúly, magasság, életkor, nem, a fittségi szint, az aktivitási szint és az edzési cél alapján edzésprogramot alakít ki. A heti edzéseredmények és az edzettségi szint elemzésével a karóra egység útmutatást ad a következő heti edzéshez. Az edzésprogram alkalmazkodik edzési szokásaihoz és változó edzettségi szintjéhez.

Precidrive

Technológia a páratlan pontosságú kvarccal és a hőmérséklet kompenzátorral, mely kompenzálja a hőmérséklet ingadozást. Ez lehetővé teszi az órának elérni a +- 10 másodperces pontosságot egy év alatt.

projektor funkció

Az óra egy gombnyomásra kivetíti az időt a falra.

Rádiójellel irányítva - (EU)

Az óra rendszeresen veszi az atomóra jelét, általában egyszer 24 óránként. Az atomóra eltérése csak 1 másodperc 3 millió év alatt. Ezért a rádiójel vételi technológiával felszerelt órákat kiemelkedően magas pontosság jellemzi. Tulajdonosa biztos lehet abban, hogy mindig a pontos idő és dátum van beállítva. Ezen órák az Európában (Nagy-Britannia – Anthorn és Németország – Mainflingen) fekvő adóállomásokból veszik a jelet. Abban az esetben, hogy olyan területen találja magát, mely nincs jellel takarva, az óra akkor is megtartja pontosságát, és a jellel takart területre való visszatérés után újra automatikusan venni fogja azt.

Rádiójellel irányítva - (EU, USA, Japán, Kína)

Az óra rendszeresen veszi az atomóra jelét, általában egyszer 24 óránként. Az atomóra eltérése csak 1 másodperc 3 millió év alatt. Ezért a rádiójel vételi technológiával felszerelt órákat kiemelkedően magas pontosság jellemzi. Tulajdonosa biztos lehet abban, hogy mindig a pontos idő és dátum van beállítva. Ezen órák az Európában (Nagy-Britannia – Anthorn, Németország – Mainflingen), USA-ban (Fort Collins, Colorado), Japánban (Fukusima, Kjúsú) és Kínában (Shangqiu) fekvő adóállomásokból veszik a jelet. Abban az esetben, hogy olyan területen találja magát, mely nincs jellel takarva, az óra akkor is megtartja pontosságát, és a jellel takart területre való visszatérés után újra automatikusan venni fogja azt.

rádiójel vezérelt

Az óra veszi a sugárzott atomóra jeleit és éjjelente automatikusan hozzá pontosítja magát.

rally timer

recovery Time (regenerációs idő )

A Regenerációs idő megmutatja, hogy a testednek mennyi időre van szüksége az edzés okozta stresszből való felépülésre. Az érték az edzés időtartamán és intenzitásán alapul, csakúgy, mint az általános fáradságon, mely akkumulálódik akár alacsonyabb intenzitású edzéseknél is. A Regenerációs idő összeadódik, ha a következő edzésedet a Regenerációs idő lejárta előtt teljesíted.

relax teszt

Relax teszt funkció ellenőrzi teste kipihentség állapotát az előző edzés után és segít a további edzés program tervezésében.

Repülő üzemmód

Az óra egy gombnyomással kapcsol át offline módba. Ez azt jelenti, hogy repülés közben kikapcsolja a telefonnal való összeköttetést (kikapcsolja a GPS-t is, ha van).  

sebesség és távolság mérés funkció

Az óra rögzíti a sportolási adatokat, pld. a teljes megtett távolságot, mért futam átlagos és maximális sebességét, az összes mért idők aprólékos kiértékelését ...

Smart Access technológia (A:22842)

Forradalmi technológia, mely lehetővé teszi az óra intuitív vezérlését a korona segítségével. A korona elektronikus, és megnyomásra és elfordításra reagál. Felejtse el, hogy csak az idő és dátum beállítására szolgál, mint ahogy azt más analóg óráknál megszokta. A Smart Access technológiának köszönhetően nem kell a funkciók vezérlésére több gombot használni, de a korona segítségével nagyon egyszerűen, intuitív módon tudja kezelni az óra összes funkcióját.

smarwatch

A karórát a bluetooth segítségével össze tudja párosítani az Android, illetve az iOS operációs rendszereken futó készülékekkel.

Snooze

A riasztó kibővített funkciója. Ez biztosítja az ismételt ébresztést, ami azt jelenti, hogy az ébresztő kikapcsolása után a riasztó pár perc után újra csörögni kezd, egészen addig, míg a Snooze funkciót is ki nem kapcsolja.  

speciális fluoreszcens réteg

Világító réteg az óra mutatóján vagy kijelzőjén , mely biztosítja a fényesebb és hosszabb fényerőt.

Stopper 1/100 máspodperc - 12 óra

Századmasodperc pontosságú mérés. A maximum mért idő 12 óra.

stopper

Stopper lehetővé teszi az időközök mérését.

Stopperóra 1/1000 másodperc - 100 óra

Az eltelt idő, részidő és a végidő, századmásodperc pontossággal van mérve. A maximális mért idő 100 óra. 

Stopperóra 1/1000 másodperc - 10 óra

Az eltelt idő, részidő és a végidő, századmásodperc pontossággal van mérve. A maximális mért idő 10 óra. 

Stopperóra 1/100 másodperc - 1000 óra

Az eltelt idő, részidő és a végidő századmásodperc pontossággal van mérve. Az óra maximum 1000 órát képes mérni. 

Stopperóra 1/100 másodperc - 100 óra

Az eltelt idő, részidő és a végidő, századmásodperc pontossággal van mérve. Az óra maximum 100 órát képes mérni. 

Stopperóra 1/100 másodperc

Az eltelt idő, részidő és a végidő, századmásodperc pontossággal van mérve.

Stopperóra 1/100 másodperc - 24 óra

Az eltelt idő, részidő és a végidő, századmásodperc pontossággal van mérve. A maximális mért idő 24 óra.

Stopperóra 1/100 másodperc - 24 perc

Az eltelt idő, részidő és a végidő századmásodperc pontossággal van mérve. Az óra maximum 24 percet képes mérni.

Stopperóra 1/100 másodperc – 60 perc

Az eltelt idő, részidő és a végidő, századmásodperc pontossággal van mérve. Az óra maximum 60 órát képes mérni. 

Stopperóra 1/10 másodperc - 1.000 óra

Az eltelt idő, részidő és a végidő, tizedmásodperc pontossággal van mérve. Az óra egészen 1000 óráig képes időt mérni. 

Stopperóra 1/10 másodperc - 30 perc

1/10 másodperces pontosságú mérés. A maximális mért idő 30 perc. 

Stopperóra 1/10 másodperc - 60 perc

Mérés tizedmásodperces pontossággal. A maximális mért idő 60 perc. 

Stopperóra 1/1 másodperc - 100 perc

Mérés 1 másodperces pontossággal. A maximális mért idő 100 perc.

Stopperóra 1/1 másodperc - 10 perc

Mérés 1 másodperces pontossággal. A maximális mért idő 10 perc.

Stopperóra 1/1 másodperc - 12 óra

Mérés 1 másodperces pontossággal. A maximális mért idő 12 óra.

Stopperóra 1/1 másodperc - 30 perc

Mérés 1 másodperces pontossággal. A maximális mért idő 30 perc.

Stopperóra 1/1 másodperc - 60 perc

Mérés 1 másodperces pontossággal. A maximális mért idő 60 perc.

Stopperóra 1/1 másodperc - 6 óra

Mérés 1 másodperces pontossággal. A maximális mért idő 6 óra.

Stopperóra 1/20 másodperc - 24 óra

1/20 másodperces pontosságú mérés. A maximális mért idő 24 óra. 

Stopperóra 1/20 másodperc - 2 óra

Mérés huszadmásodperc pontossággal. A maximális mért idő 2 óra.

Stopperóra 2x - 1/100 másodperc - 1000 óra

Az eltelt idő, részidő és a végidő századmásodperc pontossággal van mérve. Az óra maximum 1000 órát képes mérni. Az órában két egymásol független stopperóra található, melyeket külön és egymástól függetlenül tud használni.

SWAROVSKI kristályokkal kirakva

Az óra ragyogó, minőségi üvegből csiszolt, magas törési indexel rendelkező Swarovski kristályokkal van kirakva. Az Osztrák Swarovski család által készített kristályokra kiemelkedően jellemző a tökéletes fényvisszaverődes, a precíz megmunkálás és az árnyalatok széles skálája. Hihetetlen fényuk, ragyogásuk és színállóságuk, nagy részben az ólom-oxidnak köszönhető.

számológép

Számológép lehetővé teszi az olyan egyszerű műveletek használatát, mint összeadás, kivonás, szorzás, osztás.

szívfrekvencia mérő

Az órához tartozik egy mellkasi öv, mely által az óra érzékeli és a memóriában rögzíti a mért pulzusadatokat.

telefon kereső

Elveszítette telefonját ? Egy egyszerű gombnyomással az órán megszólaltatja a telefon ébresztőjét,  és így egyszerűen meg tudja találni.

Telememo 25

Az óra adatbázisába 25 bejegyzést lehet menteni névvel és telefonszámmal. Minden név 8 karakterből, a telefonszám pedig 12 karakterből állhat. 

Telememo 30

Az óra adatbázisába 30 bejegyzést lehet menteni névvel és telefonszámmal. Minden név 8 karakterből, a telefonszám pedig 12 karakterből állhat. 

Teljesen automatikus EL alulvilágítás

Az EL panel alulvilágítja az óra számlapját, és ezzel annak könnyű olvashatóságát biztosítja. Az auto funkció a számlap automatikus alulvilágítását kapcsolja az óra archoz való fordítása után. Az órában szenzor található, mely 45 fokos dőlésnél aktiválódik, és alulvilágítja az óra számlapját. Ezen felül az óra fényszenzorral is fel van szerelve, mely csak félhomály, illetve sötét esetén kapcsolja be a diódát. A funkciót egyszerűen be- vagy kikapcsolhatja. Az automatikus szenzor kikapcsolása után az alulvilágítást a gomb egyszerű megnyomásával indítja el.

Teljesen automatikus LED dióda

Az óra elülső oldalának megvilágítása diódával (LED) van biztosítva. Az auto funkció a dióda automatikus kapcsolását biztosítja az óra archoz való fordítása után. Az órában szenzor található, mely 45 fokos dőlésnél aktiválódik, és kapcsolja a diódát. Ezen felül az óra fényszenzorral is fel van szerelve, mely csak félhomály, illetve sötét esetén kapcsolja be a diódát. A funkciót be- vagy kikapcsolhatja. Az automatikus szenzor kikapcsolása után a megvilágítást a gomb egyszerű megnyomásával indítja el.

TWIST változat

A Quartz Twist technológia az automatikusan felhúzódó szerkezetek dizájnját és a quartz pontosságát ötvözi. Az elemmel hajtott rész vezérli a központi óra- és percmutatót, esetleg a dátumkijelzőt a hozzárendelt 24-órás formátumú időkijelzővel. A másodpercmutató úgy van a szerkezetbe beültetve, hogy lehetséges legyen a pontos idő beállítása, de magát a mozgását klasszikus mechanikus szerkezet vezérli. A másodpercmodul felhúzása automatikus - az energiát a kéz természetes mozgásából nyeri.

Ütésállóság

Egyedi konstrukciós megoldás, mely kiküszöböli az ütések, vibrációk és rázkódások kedvezőtlen hatásait, és így biztosítja az óra magas ellenállóképességét.

valuta árfolyam kalkulátor

Az órába elég megadni az aktuális valuta árfolyamot és a kalkulátor funkció egyszerűen kiszámolja a végösszeget.

Vibrációs ébresztő

A beállított időben a riasztó csenget és vibrál. Be lehet állítani:
1. egyidejű vibrálás és csengés
2. csak a vibrálás
3. csak a csengés

Viharriasztás

Az atmoszférikus nyomás hirtelen változása esetén az óra hangjelzéssel figyelmeztet a közeledő vihar veszélyére. 

Világidő

A kijelzőn egyszerűen tudja ábrázolni a kiválasztott fővárosok és helyiségek idejét. 

vízállóság

30M/3ATM - eső,nedvesség, kézmosás 50/5ATM - úszás, autómosás 100M/10ATM - búvárkodás légzőkészülék nélkül 200/20ATM - búvárkodás légzőkészülékkel FIGYELMEZTETÉS - az óra nyomógombjait ne használja víz alatt !