Útmutató a csuklója leméréséhez

Nem is volt olyan rég, hogy röviddel egymás után a Facebook oldalunkon és a boltunkban is tanácsokkal szolgáltunk a vásárlóinknak, hogyan mérjék le csuklójuk méretét, hogy az óra tökéletesen passzoljon rá. Segítettünk, mert tudjuk, hogy ennek a látszólag egyszerű műveletnek megvannak a maga buktatói, amelyeket jó még azelőtt megismerni, hogy a megálmodott modellt a kosárba helyezi és kézbesítteti.

Az útmutatás és a segédeszköz, amelyekkel készültünk, főleg azon vásárlóknak ajánlott, akik tagozott fémkarkötővel ellátott karórát terveznek vásárolni. Ellenőrzésképpen a bőr-, illetve textilszíjjal ellátott modelleknél is felhasználhatja, de ezek esetében a rövidítés és a hosszabbítás többnyire csak a csat egy-két lyukkal való odébb helyezéséről szól.

Az útmutatás szöveges és grafikus formája univerzális, megfelel a nőknek, férfiaknak és gyerekeknek is, akiknek csuklókerülete 5-től – 25 centiméterig terjed. Ez külön a vonalzót érinti, amelyet kinyomtathat, és segítségével megbízhatóan megállapíthatja, milyen méretűre igazíttassa az óra karkötőjét.

Mielőtt nekilát a mérésnek, gondoljon arra, hogy a karkötő hosszába beleszámítódik az óratok és az óracsat is – szóval úgy kell mérni, mintha az óra fel lenne csatolva a csuklójára. Csak önön múlik, hogy inkább a lazábban, vagy ellenkezőleg a szorosabban felcsatolt órát részesíti előnyben, de azt ajánljuk, hogy a vonalzót ne húzza túl szorosra. A melegebb időben, amikor a csukló kerülete egy kicsit megnő, az óra szoríthat. Másrészt, a lazább mérésnél azt kell figyelembe venni, hogy a tenyérig lecsúszott óra galibázhat bizonyos tevékenységeknél és sportoknál.

PDF - Útmutató a csuklója leméréséhez